In het Deventer Jeugdkoor leer je goed zingen in een veilige groep, met muziek die je raakt.

Repetities op maandagmiddag in de IJsselvilla in Deventer

Deventer Jeugdkoor

Over het koor
Het Deventer Jeugdkoor is een ambitieus koor voor kinderen van 8 tot 12 jaar uit de regio van Deventer. In de repetities ontwikkelen ze hun muzikaliteit. Ze leren om met een goede techniek, zuiver te zingen. In het Deventer Jeugdkoor leren kinderen klassieke muziek zingen, maar ook popnummers uit verschillende periodes en volksmuziek uit allerlei plekken uit de wereld. De muzikale focus verschilt per periode. Het is een gezellig koor waar kinderen vriendschappen kunnen sluiten en na een schooldag kunnen ontladen door hun stem te laten horen.

Voor wie
Het Deventer Jeugdkoor is er voor alle kinderen tussen 8 en 12 jaar die het leuk vinden om te zingen. Je hoeft geen speciaal talent te hebben om mee te doen en we houden geen audities. Het is wel belangrijk dat je met een serieuze houding in de repetities stapt en thuis oefent.

De repetities
Het koor oefent elke maandagmiddag van 16.30 uur tot 17.45 uur. De kinderen repeteren in twee blokken van een half uur, met een kwartier pauze ertussen. Het is belangrijk dat ze elkaar leren kennen en samen een band opbouwen. De repetities hebben een aantal vaste onderdelen. Naast stemopwarming worden er muzikale spelletjes gedaan en is er ruimte om nieuw materiaal in te studeren. Er is regelmatig een pianist aanwezig om het koor muzikaal te begeleiden.

De dirigent
Eline Ruisch is sinds 2018 werkzaam als muziekdocent bij LIMAI muziek. Ze is dirigent van een Doetinchems popkoor en zingt in twee bands. Ze studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle en volgde in 2022 het traject vocal leadership in school aan het conservatorium in Rotterdam. Het is haar droom om het Deventer Jeugdkoor uit te bouwen tot een koorschool waar kinderen vanaf jonge leeftijd met plezier samen kunnen zingen.

Optredens
Het eerste optreden, met professionele band, staat gepland op zondag 23 juni 2024. Het koor streeft naar samenwerking met Deventer muzikanten, orkesten en podia om de koorleden een levensechte muzikale ervaring te kunnen bieden.

Kosten
De kosten zijn € 11,11 per repetitie (totaal € 200,- voor 18 repetities van 75 minuten). Zijn de kosten te hoog? Neem dan contact met ons op of kijk op de site van Stichting Leergeld.

In het kort:
Doelgroep:
Kinderen van 8-12 jaar
Start: 
maandag 15 januari 2024
Optreden: zondag 23 juni 2024
Tijd: 16.30 uur – 17.45 uur
Locatie: 
Zutphenseweg 2 Deventer – De IJsselvilla 
Lokaal: 
Grote Zaal (tweede verdieping)
Docent:
Eline Ruisch
Kosten: 
€ 11,11 per repetitie