In het Deventer Jeugdkoor leer je goed zingen in een veilige groep, met muziek die je raakt.

Repetities op maandagmiddag in de IJsselvilla in Deventer

Deventer Jeugdkoor

Zingen bij LIMAI
Als je van zingen houdt en dat graag met andere kinderen samen wil doen, dan ben je bij ons op de goede plek. In het Deventer Kinderkoor en Jeugdkoor krijgen kinderen de ruimte om te improviseren en via allerlei vocale spelvormen naast hun muzikaliteit, ook hun creativiteit te ontwikkelen. We vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Deventer Kinderkoor
Kinderen van 6 tot 8 jaar starten in het Deventer Kinderkoor en stromen daarna door naar het Deventer Jeugdkoor. De repetities van het kinderkoor zijn wekelijks een uur, met korte pauze. We doen veel spelletjes en leren liedjes in verschillende stijlen uit de hele wereld. Het meeste wordt auditief aangeleerd, zodat kinderen die nog niet kunnen lezen goed mee kunnen komen. Het Deventer Kinderkoor oefent elke maandagmiddag van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Deventer Jeugdkoor
Het Deventer Jeugdkoor is een ambitieus koor voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ze leren om met een goede techniek, zuiver te zingen. We zingen klassieke muziek zingen, maar ook popnummers uit verschillende periodes en volksmuziek uit allerlei plekken uit de wereld. De muzikale focus verschilt per periode. Het is een gezellig koor waar kinderen vriendschappen kunnen sluiten en na een schooldag kunnen ontladen door hun stem te laten horen. Het Deventer Jeugdkoor oefent elke maandagmiddag van 16.30 uur tot 17.45 uur. De kinderen repeteren in twee blokken van een half uur, met een kwartier pauze ertussen.

Voor wie
Je hoeft geen speciaal talent te hebben om mee te doen en we houden geen audities. Het is wel belangrijk dat je met een serieuze houding in de repetities stapt en thuis oefent.

De repetities
Het is belangrijk dat ze elkaar leren kennen en samen een band opbouwen. De repetities hebben een aantal vaste onderdelen. Naast stemopwarming worden er muzikale (improvisatie-) spelletjes gedaan en is er ruimte om nieuw materiaal in te studeren. Er is regelmatig een pianist aanwezig om het koor muzikaal te begeleiden.

De dirigent
Eline Ruisch is sinds 2018 werkzaam als muziekdocent bij LIMAI muziek. Ze is dirigent van een Doetinchems popkoor en zingt in twee bands. Ze studeerde Docent Muziek aan het conservatorium in Zwolle en volgde in 2022 het traject vocal leadership in school aan het conservatorium in Rotterdam. Het is haar droom om het Deventer Jeugdkoor uit te bouwen tot een koorschool waar kinderen vanaf jonge leeftijd met plezier samen kunnen zingen.

Optredens
Het koor streeft naar samenwerking met Deventer muzikanten, orkesten en podia om de koorleden een levensechte muzikale ervaring te kunnen bieden. Minimaal twee keer per jaar is er een openbaar optreden waarbij de koren samen optreden.

Kosten
Kinderkoor: € 9,50 per repetitie.
Jeugdkoor: € 11,11 per repetitie
Zijn de kosten te hoog? Neem dan contact met ons op of kijk op de site van Stichting Leergeld.

In het kort:
Doelgroep:
Kinderen van 6-8 (Deventer Kinderkoor) en 8-12 jaar (Deventer Jeugdkoor)
Start:
september 2024 (meld je aan om op de hoogte te blijven)
Tijd: 15.30 uur – 16.30 uur (Deventer Kinderkoor) en 16.30 uur – 17.45 uur (Deventer Jeugdkoor)
Locatie: 
Zutphenseweg 2 Deventer – De IJsselvilla 
Lokaal: 
Grote Zaal (tweede verdieping)
Docent:
Eline Ruisch