Plezier en een veilige sfeer staan bij mij bovenaan.

Ik vind het heel belangrijk dat je je thuis voelt in de lessen en dat we er samen iets leuks van maken.

Deborah Griffioen geeft zanglessen in de IJsselvilla

Hoe lang zing je al?
Als ik familiefilms terugkijk zong ik al toen ik 3 jaar was. Doordat ik zoveel plezier had in het zingen hebben mijn ouders me vanaf groep 3 op koor gedaan, dit heb ik tot de eerste klas gedaan. Na de middelbare school wilde ik me verdiepen in het zingen en ben ik op zangles gegaan.

Waarom ben je zangdocent geworden?
Ik ben zelf erg enthousiast over zingen en muziekmaken, dit wil ik graag aan andere doorgeven. Muziek kan je namelijk veel beter laten voelen en het leert je veel over jezelf.

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Plezier en een veilige sfeer staan bij mij bovenaan. Ik vind het heel belangrijk dat je je thuis voelt in de lessen en dat we er samen iets leuks van maken. Ik ben ervan overtuigd dat als dat je basis is, je makkelijker vooruit gaat in je techniek.

Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Mijn stem was voller in de laagte en in de hoogte had ik een stuk minder controle en volume. Dit merkte ik bij het uitzoeken van nummers. Dit kwam vooral doordat ik veel nummers hoorde met hele hoge refreinen. Door te werken aan de hoogte van mijn stem kon ik de hogere nummers beter zingen. Ook ben ik meer gaan zoeken naar nummers die goed bij mijn stem passen.

Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Zo, moeilijke vraag. Ik denk een harp. Ik zing graag mooie verhalende nummers waar je in alle rust naar kan luisteren.

Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Ik heb veel respect voor alle verschillende genres, volgens mij zit er in elke stijl wel iets interessants. Als ik toch moet kiezen zou je mij nooit nummers van Rammstein horen zingen, dat past helemaal niet bij mijn stem.

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen?
John Mayer. Ik ben al lang een grote fan van zijn nummers en zijn stem. Het lijkt me fantastisch om samen met hem een nummer te zingen.

Van wie heb je jouw talent geërfd?
Mijn tante is ook zangeres alleen heeft zij zich gespecialiseerd in de klassieke muziek. Van haar heb ik de liefde voor muziek geleerd en heeft ze me geholpen om de keuze te maken voor het conservatorium.

Wat zing je stiekem onder de douche?
Onder de douche komen bij mij vaak de raarste nummers naar boven. Zo kan ik soms per ongeluk een nummer van K3 zingen maar het kan ook een heel gevoelig nummer worden. Het ligt er vooral aan in wat voor stemming ik ben.

Top 3 van favoriete zangnummers van Deborah:
Runnin’ Away – Maro
I Will Be Found (Lost At Sea) – John Mayer
It Might As Well Be Spring – Stacey Kent