Muziek is zo veelzijdig, iedere leerling kan er wel een talent in ontdekken

Waarom ben je muziekdocent geworden?
Ik ben muziekdocent geworden dankzij mijn muziekdocent op de middelbare school. Hij vroeg op een dag of ik zaterdag niks te doen had en mee wilde naar de open dag Docent Muziek in Zwolle. Toen ik daarbinnen liep wist ik gelijk dat ik hier mijn plek wel ging vinden, dus vanaf dat moment ben ik hard gaan oefenen voor de audities.

Als je geen muziekdocent was geworden, welk beroep had je dan gekozen?
Waarschijnlijk psycholoog of therapeut. Ik ben empathisch en voel vaak aan wanneer mensen hulp nodig hebben.

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Ik vind het belangrijkste in mijn lessen dat leerlingen aan het einde van het jaar iets bereikt hebben wat ze niet verwacht hadden. Vooral talentontwikkeling vind ik erg belangrijk, want ieder kind heeft talent. Ik help ze graag om te ontdekken welke dat zijn. Muziek heeft zo veel verschillende aspecten en biedt voor elk kind wel iets. Sommige kinderen kunnen goed zingen, anderen kunnen met instrumenten beter uit de voeten of hebben een talent om muziek te analyseren.

Wat vind je belangrijker, zingen of spelen?
Ik vind zingen belangrijker, omdat dat toch een instrument is dat we allemaal altijd tot onze beschikking hebben. Daarnaast merk ik in de lessen dat zingen saamhorigheid met zich bevordert. Een gaaf eindproduct (een mooi gezongen liedje) is een hoogtepunt van de dag voor een klas.

Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je Spotify?
Eigenlijk alle liedjes van John Mayer of Judy Blank. Die muziek kan ik elke dag horen en raak ik nooit zat.

Van welk geluid houd je?
Het geluid van de zee of golvend water.

Als een dag opeens geen 24 maar 25 uren had, wat zou je dan doen met de extra tijd?
Veel meer naar livemuziek gaan of naar vrienden. Dat zijn voor mij wel de momenten dat ik het meest geniet en ik helaas te weinig aan toekom.

Wat zou je graag nog willen leren?
Ik zou graag nog beter willen leren zingen en liedjes schrijven. Ik vind teksten van liedjes altijd erg belangrijk, maar vind het nog lastig om ze zelf te schrijven.

Femke als 8 jarig meisje op het drumstel: