Mijn lievelingsgeluid hoor ik op het moment dat ik de motor van de boot uitzet, opeens is het stil om je heen en hoor je alleen nog de golven en je bootje

Waarom ben je muziekdocent geworden?
​Eigenlijk is dit heel geleidelijk ontstaan. Vanaf jongs af aan vond ik het altijd al leuk om anderen iets te leren, dit merkte ik vooral bij mijn oma, die ik vroeger vaak uitleg gaf over haar iPad. Na een tijdje dacht ik; wat als ik dit kan combineren met mijn andere passie: muziek! Het voelt super om deze passie te delen met anderen.

Als je geen muziekdocent was geworden, welk beroep had je dan gekozen?
​Na de middelbare school ben ik naar een open dag geweest voor Optometrie, een opleiding over lenzen. Lenzen interesseerden mij, maar het leukste aspect van dit werk leek me het sociale deel, het persoonlijk helpen van mensen. Oogarts worden lijkt mij niet zo leuk, omdat ik dan niet iemand sociaal kan helpen.

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Ik vind het het belangrijkst dat de leerlingen kennis leren maken met de wereld van muziek en dat ik ze die wereld laat ontdekken in de muziekles. Ik wil de leerlingen verwonderen en nieuwsgierig maken naar wat er is aan muziek, buiten wat ze al kennen.​​

Wat vind je belangrijker, zingen of spelen?
Zingen! Als je het kan zingen kun je het daarna gemakkelijk leren spelen.

Wat is het vaakst afgespeelde nummer op je Spotify?
Crush van Bob Reynolds. Dit is een nummer tussen pop en jazz in, met saxofoon. Ik ben zelf saxofonist en luister er dan ook graag naar. Wat ik mooi vind aan dit nummer is hoe de saxofonist in zijn solo zoveel rust houdt en heel geleidelijk aan opbouwt naar een hoogtepunt.

Van welk geluid houd je?
De golven, ik zeil vaak. Ik geniet enorm van het moment dat je net de haven uit bent gemotord, op het meer bent, en de motor uit doet. Opeens is het stil om je heen en hoor je alleen nog de golven en je bootje.

Als een dag opeens geen 24 maar 25 uren had, wat zou je dan doen met de extra tijd?
Hoewel ik moeilijk kan kiezen omdat er zoveel is dat ik leuk vind, ga ik voor mijn recente goede voornemen: meer lezen. Ik vind het heerlijk om te doen maar helaas vind ik er niet vaak tijd voor.

Wat zou je graag nog willen leren?
Arrangeren voor symfonie-orkesten. Arrangeren houdt in dat je een nummer omschrijft naar andere instrumenten. Ik arrangeer veel Jazz&Pop muziek maar ik wil ook meer leren over de klassiek arrangeren.