Ik houd van een ontspannen sfeer in de les

Hoe lang zing je al?
Toen ik een kleuter was, was ik al bezig met zingen. Op mijn zevende ging ik bij een kinderkoor waar ik tot mijn twaalfde heb gezongen. Daarna ben ik niet meer gestopt met zingen. Ik ben zangles gaan volgen en ben vervolgens op het conservatorium in Enschede beland. Daar ben ik afgestudeerd als singer/songwriter. Ik schrijf en zing dus mijn eigen liedjes.

Waarom ben je zangdocent geworden?
Omdat ik zingen vooral heel leuk vind. Ik haal er veel plezier uit en ik vind het een fijne uitlaatklep. Zingen is mijn passie en die deel ik graag met andere mensen. Zingen is een mooi middel om jezelf te uiten en ik vind het mooi om mensen daarbij te helpen.

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Ik vind het het belangrijkst dat de leerlingen plezier hebben in de les. In mijn lessen gaan we werken aan wat jij wil leren en zing je de liedjes die jij het leukst vindt. Ook vind ik het heel belangrijk dat er een fijne, ontspannen sfeer hangt waarin gerust fouten gemaakt kunnen worden. Het is helemaal niet erg om fouten te maken! Daar leer je juist van.

Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Van nature heb ik best een zachte stem. Ik vond het moeilijk om harder te zingen en boven de band uit te komen. Tijdens de zanglessen die ik heb gevolgd heb ik daar veel oefeningen voor gekregen. Daardoor kan ik nu makkelijker harder zingen.

Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Met een harp. Ik vind dat ik een eigen stem heb. Ik denk dat je mijn stem wel zou herkennen op de radio bijvoorbeeld. Ik kan goed een gevoel overbrengen tijdens het zingen. Over het algemeen zing ik meer zacht dan hard en ik heb een warme stem.

Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Ik houd niet zo van smartlappen. Ik zou dus niet zo snel een liedje zingen van Frans Bauer of Jan Smit. Ook vind ik Enrique Iglesias niet zo leuk. Voor de rest vind ik eigenlijk alles wel leuk!

Met wie zou je weleens een duetje willen zingen?
Met Phoebe Bridgers. Daar ben ik momenteel groot fan van!

Van wie heb je jouw talent geërfd?
Van mijn moeder en haar familie. Mijn moeder zingt veel en haar broers en zussen spelen bijna allemaal een instrument. Mijn vader’s oom was vroeger een bekende pianist in Nederland. Misschien heeft het talent van zijn kant een generatie overgeslagen..!

Wat zing je stiekem onder de douche?
R&B hitjes van bijvoorbeeld Ne-Yo. Die heb ik veel geluisterd toen ik wat jonger was.

Top 3 van favoriete zangnummers:
Georgia – Phoebe Bridgers
I Love You But I’m Lost – Sharon van Etten
Wel – Eefje de Visser