Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen hun eigen geluid leren ontdekken en waarderen

Hoe lang zing je al?
Al vanaf dat ik in groep 3 zat was mijn grootste droom om zangeres te worden. Dit begon allemaal vanaf mijn slaapkamertje waar ik liedjes schreef en zong over mijn konijn. Nu bijna 20 jaar later studeer ik af als zangeres aan het conservatorium. Ik schrijf ook nog steeds mijn eigen liedjes maar niet meer over mijn konijn.

Waarom ben je zangdocent geworden?
Mijn grote passie is zingen, dus wat is er nou mooier om anderen te kunnen helpen met deze gedeelde passie! Het maakt me blij om te zien hoe leerlingen ontwikkelen in iets waar ze van houden en wat ze graag doen.

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Ik vind het belangrijk dat mijn leerlingen hun eigen geluid leren ontdekken en waarderen. Wat kan je allemaal met je stem en welke nummers passen daarbij? Dit is een ontdekkingstocht die we samen doorgaan in de lessen met prachtig gezongen liedjes als resultaat! 

Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Ik vond het moeilijk om geduld te moeten hebben. Helaas werkt stemontwikkeling niet direct binnen 1 les en moest ik echt leren dat het belangrijk is om te oefenen voordat je een vaardigheid volledig onder de knie kunt krijgen. 

Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Als ik een instrument zou zijn dan zou ik denk ik een viool zijn. Ik vind het leuk om de flexibiliteit te trainen van mijn stem en daarnaast is mijn stem en techniek het sterkst in een hoog register.

Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Moeilijke vraag! Ik denk dat veel nummers wel eigen te maken zijn. Maar in principe denk ik niet dat je me gauw een smartlap of piratenmuziek zult horen zingen. 

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen?
Als ik uit alles zou kunnen kiezen zou Whitney Houston wel mijn ultieme duetpartner zijn. Ik denk wel dat ik dan helemaal versteld zou staan haha. 

Van wie heb je jouw talent geërfd?
Van beide ouders! Mijn vader speelt gitaar en daarnaast zit muziek maken in zijn, en dus ook in mijn Indonesische roots. Mama is wat verlegener maar ze kan alles mee zingen in de auto, zelfs de 2e en 3e stemmen.

Wat zing je stiekem onder de douche?
Waar ik normaal meer R&B/soul zing, zing ik onder de douche meestal dramatische ballads. Adele vibes all over 😉

Top 3 van favoriete zangnummers:

  1. I have nothing – Whitney Houston
  2. Dejavu – Beyoncé
  3. Alles van Tori Kelly (ik kon niet kiezen)