Meezingconcert in het Burgerweeshuis

Nederlandse popmuziek voor kinderen een groot succes

Op vrijdag 12 mei om 11.00 uur vond het ‘Meezingconcert Nederlandse popmuziek’ plaats in het Burgerweeshuis in Deventer. Geen volwassenen, maar 300 basisschoolleerlingen vulden de zaal. De meesten bezochten het podium voor het eerst, waardoor het een onvergetelijke ervaring werd voor deze jonge muziekliefhebbers.

De leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente kregen de kans om mee te zingen met een professionele band. Zangleerlingen tussen de 13 en 16 jaar van muziekschool LIMAI zongen hits uit de Nederlandse popgeschiedenis, de basisschoolleerlingen zongen mee vanuit de zaal. De voorbereidingen begonnen al eerder, toen zangdocent Anouk Post alle deelnemende klassen bezocht om samen met de leerlingen een aantal nummers in te studeren. Dit zorgde voor grote betrokkenheid bij de leerlingen.

“Het was geweldig om te zien hoe de zangleerlingen opgingen in de muziek en hun passie voor zingen en optreden lieten zien aan de volgende generatie”, aldus Maite Roest van LIMAI. “Dit evenement bood hen een unieke kans om deel uit te maken van een professionele band en hun talenten te laten zien. We zijn trots op hun prestaties en blij dat we hebben kunnen bijdragen aan hun muzikale ontwikkeling.”

Het meezingconcert is een uitstekend voorbeeld van hoe muziekonderwijs de creativiteit en zelfexpressie van jonge talenten kan stimuleren. Door samen te zingen en op te treden, hebben de leerlingen niet alleen hun muzikale vaardigheden verbeterd, maar ook hun zelfvertrouwen vergroot. De basisschoolleerlingen in het publiek hebben nieuwe muziek ontdekt en ervaren hoe het is om naar een popconcert te gaan.

Dit evenement is mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking tussen Kunstcircuit, LIMAI muziek en het Burgerweeshuis. Deze organisaties delen de passie om muziekeducatie en talentontwikkeling bij kinderen te bevorderen. Meer informatie over dit project? Mail naar info@limai.nl.