Filter

Lenteles

Dit is een muziekles voor groep 3 en 4, ontwikkeld voor RKBS Adwaita in Deventer.

Leer het Lentelied aan. Er horen bewegingen bij, doe deze voor en laat de kinderen nog niet meezingen:

Het is lente (jazzhands), de jas kan uit (rits) en als het droog is (voelen of het droog is) dan gaan we er op uit (lopen). Buitenspelen (kies eigen buitenspeelbeweging) op de straat, touwtje springen (touwtje springen) tot ’s avonds laat.  Het is lente (jazzhands), de sjaal kan af (sjaal af doen) die nare vrieskou (bibber) daar zijn we nu van af. En het gras is groen (wijzen) en de bol (bol met handen maken) die wordt een bloem (handen open), vogels vliegen (armen) blij en leggen elk een ei. Het is lente (jazzhands), de sjaal kan af (sjaal af doen) die nare vrieskou (bibber) daar zijn we nu van af. (vreugdesprong).

Probeer het meezingen zo lang mogelijk uit te stellen tot de kinderen het liedje goed in hun hoofd hebben. Doordat ze de bewegingen wel mee kunnen doen raken ze niet afgeleid tijdens het luisteren.

Onderstaande paasactiviteit kun je op veel verschillende manieren uitvoeren. Je kunt de eitjes klappen, springen of op instrumenten spelen. Deze video is ‘level 2’. Als ze het onder de knie hebben kun je kiezen voor level 3, of 4 (zie lentelessen van de hogere groepen).

Let goed op de kinderen, het is de bedoeling dat ze niet alleen kijken, maar ook luisteren hoe naar de muziek zodat ze precies op tijd zijn.