Filter

Vakantie!

Spelen:
Ga je mee op reis naar Parijs? Luister eerst naar het filmpje hieronder. Deel boomwhackers of klokkenspellen/klankstaven uit en speel met de klas dit lied. Wil je meer weten over het gebruik van dit soort meespeelpartituren? Klik dan hier en hier.

Zingen:
In 2012 schreven we in Zweden op vakantie deze vakantiecanon. Je kunt ‘m in vier groepen zingen. Let goed op de laatste zin tijdens het aanleren; de melodie blijft constant op dezelfde toon:

Speel je ukelele? Doe dan mee met Evere en Liese in het filmpje.

Bij deze canon kun je ook een begeleiding spelen op boomwhackers.
Splits de groep in tweeën, deel de ene helft de tonen uit het C-akkoord uit (C, E en G) en de andere helft de tonen uit het G akkoord (G, B en D).

De C groep speelt twee keer, daarna speelt de G groep twee keer. Kies een paar kinderen uit die het lied zingen, of zing zelf het lied. Als je vaker hebt geoefend kan het zelfs tegelijkertijd.

Vakantiegeluidenslang
Bedenk in tweetallen twee zinnen die gaan over iets dat je meemaakt op vakantie. In elke zin komt een geluid voor. Je kunt ervoor kiezen om hier instrumenten bij uit te delen, maar het kan ook met stem. Geef ze 5 minuten om te overleggen en presenteer daarna achter elkaar. Welke geluiden vielen op? Welke vond je het mooist/beste passen?

Protip 1: Laat de leerlingen er ook bewegingen bij bedenken

Protip 2: Laat alle leerlingen alle geluiden ook imiteren