Filter

Zomerles

Dit is een muziekles voor groep 5 en 6, ontwikkeld voor RKBS Adwaita in Deventer. Benodigdheden: Boomwhackers c, d, e, g, a. (rood, oranje, geel, licht- en donkergroen en paars)

De leerlingen leren het lied “Happy” zingen en spelen een zomers lied op boomwhackers.

Zet het hele lied op het bord, of schrijf samen met de leerlingen zoveel mogelijk woorden op het bord die ze onthouden hebben tijdens het luisteren naar het lied. Gebruik het bord als geheugensteuntje tijdens het zingen. Veeg na elke keer dat ze het lied gezongen hebben een woord of zin weg. Uiteindelijk is het bord leeg en kennen ze het hele lied uit hun hoofd.

How do you want your life to be?
Sad of happy, can’t you see?
When you smile, everyday
You will be ok, hey, hey, hey!

Lukt het? Probeer het dan ook eens in canon. De inzetten zijn na elke zin.

De boomwhackervideo’s van Musication bieden een makkelijke manier om leerlingen een speelstuk aan te leren. Laat het muziekstuk eerst een keer horen. Bekijk samen met de leerlingen welke noten en notenwaarden voorkomen. In de eerste seconden van de video zie je legenda’s waarin dit uitgelegd staat.

Als de leerlingen het muziekstuk een keer hebben gehoord kun je ze de tweede keer vragen de melodie mee te neurieën.

Het is belangrijk dat ze niet alleen op het beeld reageren door op het goede moment met hun boomwhacker te slaan, maar ook goed luisteren hoe het verloop van de muziek is.

Deel de juiste boomwhackers uit. Zorg dat iedereen weet wanneer ze aan de beurt zijn. Vraag de kinderen niet te praten en elkaar niet te helpen, maar zelf goed op te letten wanneer ze moeten spelen; als je praat, ben je te laat.