Gun je leerlingen een muziekproject en leer er zelf ook iets van

Een overzicht van onze workshops en projecten

PLAYGROUND

PLAYGROUND Schoolpleinconcert

Een dag lang staat de hele school op zijn grondvesten te swingen. Elke klas zingt liedjes en maakt muziek die speciaal voor dit project is gecomponeerd. We werken toe naar een groot spektakel waar iedereen naar mag komen kijken. We beginnen in elke groep apart, maar uiteindelijk treden we met de hele school op: we maken één groot concert!

Doelgroep: Hele school

Meer informatie
ongelofelijke herrie

Ongelofelijke Herrie

Herman is een enthousiast mannetje. Maar hij is niet zoals alle anderen. Herman is namelijk een superheld, met speciale superkrachten. Deze krachten gebruikt hij graag om anderen te helpen als ze in moeilijkheden zijn. Dan heet hij niet meer gewoon Herman, maar Ongelofelijke Herrie. Ongelofelijke Herrie kan dingen die anderen niet kunnen, en dat maakt hem speciaal. Maar speciaal zijn is niet makkelijk. Want Herman heeft zijn superkrachten niet altijd onder controle. En als hij de controle verliest, dan kan hij het niet meer alleen af. Dan heeft hij hulp nodig van andere helden! Help jij Ongelofelijke Herrie Heldendaden doen?

Dit is een project in samenwerking met Studio Z. De jongste kinderen krijgen een workshop muziek, de oudste kinderen krijgen een workhop animatie. Uiteindelijk komt dit samen tot een film om trots op te zijn.

Doelgroep: Hele school

Meer informatie
Poes poes en pan

Poes poes en Pan

Zwarte Poes is onhandig, ondeugend en lang niet zo muzikaal als zijn vriendje witte Poes. Witte Poes kan heel mooi zingen, terwijl zwarte Poes herrie maakt op de viool. De poezen komen naar je toe met een enorme pan. Wat zit daarin? Zwarte Poes hoopt op iets lekkers om te eten, maar… het zijn instrumenten!
Zing, speel en dans mee met Zwarte Poes en Witte Poes tijdens hun zoektocht naar eten.

Lize en Maite zingen tweestemmige liedjes waarbij ze zichzelf begeleiden op gitaar, melodica (en een klein beetje op viool). De kinderen nemen actief deel; ze worden betrokken bij het verhaal en ze spelen en zingen mee met de liedjes.

Doelgroep: Groep 1 en 2

Meer informatie
Muzikaal Monsterleed

Muzikaal Monsterleed

Er was eens een monster. Een harig, muzikaal monster.
Hij heet Olaf…
Hij komt op bezoek in je klas. Hij laat een film zien, maar door hem is de film zonder geluid. Want Olaf maakt alles stuk.
Hij heeft jouw hulp nodig. Een film zonder geluid, dat kan toch niet?!
Hij neemt muziekinstrumenten voor je mee, maar wacht! Is dat wel de goede tas? Geen trompetten, geen violen, maar slaslingers, stofzuigers en fietspompen als instrumenten.
In deze workshop maak jij de filmmuziek en zing je over het liefste monster van de hele straat.

Doelgroep: Groep 1 t/m 4

Vraag informatie aan

Boom-aye

Geheimschrift op het digibord. Wie ontcijfert al die kleuren? Kraak jij de code? De leerlingen leren een muziekstuk te spelen op boomwhackers via een grafische partituur op het digibord. Ook leren de leerlingen een lied.
Later blijkt dat het lied en het muziekstuk ook heel goed tegelijkertijd klinken. En met een dikke beat erbij wordt het eindresultaat al helemaal te gek!

Doelgroep: Groep 5 t/m 8

Vraag informatie aan
bam

BAM!

BAM! Harde meppen en zachte tikjes. Swingende ritmes en aanstekelijke beats. Bij BAM! hoor je het allemaal.
Met simpele muzikale trucs behalen we al snel een spectaculair klinkend eindresultaat.

BAM! Is een percussieworkshop waarin leerlingen kennismaken met verschillende ritmes en maatsoorten.
De workshop is actief. Het doel is dat leerlingen zo snel mogelijk samen muziek maken. De workshop is geschikt voor leerlingen van groep 5-8 van het basisonderwijs. Tijdens de workshops spelen we met drumstokken op emmers.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8

Vraag informatie aan