Gun je leerlingen een muziekproject en leer er zelf ook iets van

Een overzicht van onze workshops en projecten

PLAYGROUND

PLAYGROUND Schoolpleinconcert

Een dag lang staat de hele school op zijn grondvesten te swingen. Elke klas zingt liedjes en maakt muziek die speciaal voor dit project is gecomponeerd. We werken toe naar een groot spektakel waar iedereen naar mag komen kijken. We beginnen in elke groep apart, maar uiteindelijk treden we met de hele school op: we maken één groot concert!
In het schooljaar 2024-2025 is er een nieuwe editie: De elementen. Je kunt ook kiezen tussen voor het thema ‘continenten’ of ‘seizoenen’.

Doelgroep: Hele school

Meer informatie
Poes poes en pan

Poes Poes en Pan

Poes is onhandig, ondeugend en lang niet zo muzikaal als zijn vriendje die heel mooi kan zingen. Poes maakt alleen maar herrie op de viool. Maar misschien kan vriend Poes wel helpen om beter te worden in muziek? De poezen komen naar je toe met een enorme pan. Wat zit daarin? Ze hopen op iets lekkers om te eten, maar… maar… hè? NEE! Wat is dat nou? Het zijn instrumenten!
Zing, speel en dans mee met de poezen. Wie weet vinden ze met jouw hulp eindelijk iets te eten.

Lize en Maite zingen tweestemmige liedjes waarbij ze zichzelf begeleiden. Kinderen maken kennis met verschillende instrumenten zoals ukelele en viool. Ze nemen actief deel aan de voorstelling; ze worden betrokken bij het verhaal en spelen en zingen mee met de liedjes.

Wil je het liedje en het versje alvast oefenen, of herhalen na de voorstelling? Ga naar de lespagina.

Doelgroep: Groep 1 en 2

Meer informatie
Muzikaal Monsterleed

Muzikaal Monsterleed

Er was eens een monster. Een harig, muzikaal monster.
Hij heet Olaf…
Hij komt op bezoek in je klas. Hij laat een film zien, maar door hem is de film zonder geluid. Want Olaf maakt alles stuk.
Hij heeft jouw hulp nodig. Een film zonder geluid, dat kan toch niet?!
Hij neemt muziekinstrumenten voor je mee, maar wacht! Is dat wel de goede tas? Geen trompetten, geen violen, maar slaslingers, stofzuigers en fietspompen als instrumenten.
In deze workshop maak jij de filmmuziek en zing je over het liefste monster van de hele straat.

Wil je alvast een sneakpreview? Bekijk dan de lespagina over Olaf.

Doelgroep: Groep 1 t/m 4

Vraag informatie aan

Boomayé

Boomayé is een actieve muziekworkshop met boomwhackers. In een klein uur ontdek je heel veel verschillende werkvormen. De leerlingen leren muzikale spelletjes en moeten goed naar elkaar luisteren en samenwerken. Via het DigiBord spelen we echte muziekstukken via grafische notatie. In korte tijd ontdek je als leerkracht en leerling alle verschillende mogelijkheden die deze gekleurde buizen te bieden hebben.

Wil je zelf alvast aan de slag met boomwhackers? Bekijk dan onze 7 manieren om boomwhackers te gebruiken in de klas.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8

Meer informatie
bam

BAM!

BAM! Harde meppen en zachte tikjes. Swingende ritmes en aanstekelijke beats. Bij BAM! hoor je het allemaal.
Met simpele muzikale trucs behalen we al snel een spectaculair klinkend eindresultaat.

BAM! Is een percussieworkshop waarin leerlingen kennismaken met verschillende ritmes en maatsoorten.
De workshop is actief. Het doel is dat leerlingen zo snel mogelijk samen muziek maken. De workshop is geschikt voor leerlingen van groep 5-8 van het basisonderwijs. Tijdens de workshops spelen we met drumstokken op emmers en werken we met bodypercussie. Wil je zelf alvast aan de slag met percussie? Bekijk dan onze percussieleerlijn.

Doelgroep: Groep 5 t/m 8

Vraag informatie aan
ongelofelijke herrie

Ongelofelijke Herrie

Herman is een enthousiast mannetje. Maar hij is niet zoals alle anderen. Herman is namelijk een superheld, met speciale superkrachten. Deze krachten gebruikt hij graag om anderen te helpen als ze in moeilijkheden zijn. Dan heet hij niet meer gewoon Herman, maar Ongelofelijke Herrie. Ongelofelijke Herrie kan dingen die anderen niet kunnen, en dat maakt hem speciaal. Maar speciaal zijn is niet makkelijk. Want Herman heeft zijn superkrachten niet altijd onder controle. En als hij de controle verliest, dan kan hij het niet meer alleen af. Dan heeft hij hulp nodig van andere helden! Help jij Ongelofelijke Herrie Heldendaden doen?

Dit is tot stand gekomen in samenwerking met Studio Z.

Doelgroep: Onderbouw

Meer informatie