If I cannot fly let me sing

Zanglessen voor beginners en gevorderden in Deventer

voorzingmiddag

Zangles in Deventer

In de IJsselvilla in Deventer kun je zangles volgen, ongeacht je leeftijd of ervaring. Zingen is niet alleen erg leuk om te doen, het is ook erg goed voor je. Tijdens zangles leer je om je stem gezond te gebruiken en op een natuurlijke manier adem te halen. Door je bewust te zijn van je houding sta je zelfverzekerder in het leven.

Je kunt kiezen tussen:
– Individuele zanglessen
– Duo-zanglessen samen met je vriend, vriendin of je oma
– Zanglessen in combinatie met piano of gitaar
Deventer Jeugdkoor (twee groepen; 6-8 en 8-12 jaar)
LIMAI koor (volwassenen)

Hieronder lees je alle informatie over onze zanglessen.

Hoe ziet een zangles eruit?
De lessen beginnen met verschillende oefeningen waarmee we de stem opwarmen. We doen oefeningen voor je ademhaling, we breiden je bereik uit en je leert verschillende zangtechnieken. Zo leer je je stem goed kennen en kun je je klankkleur aanpassen wanneer jij dat wilt.

Welke muziek kan ik zingen in de les?
Na het inzingen werken we de rest van de les aan een pop- of jazznummer. De nummers die je zingt kiezen we in overleg. Het is erg belangrijk dat jij muziek zingt waar je zelf iets mee hebt. Soms kiest de docent een nummer voor je uit dat je helpt in je ontwikkeling.

Kan ik mezelf leren begeleiden op een instrument?
Dat kan! Naast de reguliere lessen bieden we ook combinatielessen aan. Dan leer je niet alleen zingen maar ook de basis op piano of gitaar. Je leert:

– Liedjes spelen en zingen
– Akkoorden begrijpen en spelen
– Begeleidende ritmes die karakteristiek zijn voor het nummer instuderen
– Een goede houding achter je instrument
– Gezond stemgebruik

Hoe lang duren de lessen?
De lessen zijn wekelijks en duren een half uur of drie kwartier. Als je dat prettig vindt kun je ook elke veertien dagen les krijgen.

Krijg ik de kans om te oefenen op een podium?
Ja! Samen muziek maken is het leukste dat er is. Daarom organiseren we twee keer per jaar een voorzingmiddag waar de meeste leerlingen (ongeacht niveau!) aan mee doen. Tijdens de voorzingmiddagen doe je podiumervaring en inspiratie op. In de winter word je begeleid door een pianist, in de zomer pakken we groot uit en zing je met een echte band.

Kan ik een proefles volgen?
Je hebt nu een aardig idee hoe een zangles er aan toe gaat. Het beste is om het nu gewoon een keer te proberen! Je kunt een (betaalde) proefles aanvragen door je aan te melden. De zanglessen worden op alle werkdagen gegeven, in de middag en avond. Neem contact op en we zoeken naar een plekje in het rooster.

Kan ik zanglessen cadeau geven?
Ja, dat kan. Heb je een muzikale vriend, vriendin, opa of zusje die de stap niet neemt om op les te komen? Geef dan een paar lessen cadeau. Stuur ons een mailtje, dan bespreken we hoeveel lessen je wilt geven en maken wij een digitale cadeaubon.

Van wie krijg ik les?
Alle docenten zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben daarnaast extra zanglessen gevolgd en zich verdiept in verschillende zangmethoden zoals EVT (Estill Voice Training) en CVT (Complete Vocal Technique). Als je een voorkeur hebt voor één van onze docenten, geef het dan door. Je vindt de profielen van alle zangdocenten hieronder.

Wat kosten de zanglessen?
Als je hier klikt krijg je onze algemene voorwaarden te zien. Daar staat wat de lessen kosten en hoe we factureren (per kwartaal, via e-mail).

Worden de lessen het hele jaar door gegeven?
Nee, we werken met de schoolvakanties. Voor het exacte jaarrooster klik je op deze link.

Waar krijg ik les?
In de IJsselvilla, een mooie oude villa vlakbij het Havenkwartier.