Muziek op Schoot

want je kunt niet vroeg genoeg beginnen

Muziek op Schoot is er voor (groot-) ouders met hun kindje van ongeveer 9 maanden tot 4 jaar oud. De cursus wordt gegeven door Nienke Wieringa, zij geeft al jaren Muziek op Schootlessen en muziekles in het basisonderwijs.

Hallo, hallo, hallo, ik ben Kikker. Hallo, hallo, hallo, en wie ben jij?

Zo begint elke les van Muziek op Schoot, een cursus speciaal voor dreumesen en peuters.

Kikker, een handpop, stelt zich voor en vervolgens wordt elke dreumes en peuter welkom geheten. Daarna worden er verschillende liedjes, versjes en activiteiten aangeboden die passen bij de belevingswereld van de kindjes. Ondertussen wordt op professionele wijze de muzikale basis gelegd: het kind ervaart muziek in al zijn soorten tijdens het spel: door zelf muziek te maken, door op muziek gedragen te worden of zelf te bewegen of door gewoon te luisteren.

De liedjes en spelletjes zijn niet alleen belangrijk voor de muzikale ontwikkeling, maar ook voor de ontwikkeling van de motoriek, voor de taalontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling. De band met je kind, het van elkaar genieten en samen spelen, staat voorop. Het belangrijkste is om samen plezier te hebben.

In de les maken we gebruik van verschillende muziekinstrumenten zoals maracas, schudeitjes, ritmestokjes, trommels en klankstaven. Daarnaast gebruiken we elke les verschillende soorten materialen zoals bewegingssjaaltjes, teiltjes, bakjes, herfstblaadjes, bloesemblaadjes en badeendjes.

Aan de start van de cursus ontvang je een liedjesboekje waar je alle liedjes uit de cursus in kwijt kunt. De liedjes worden elke week uitgedeeld zodat er thuis lekker doorgezongen kan worden.

Cursusinformatie:

Lesdata: Dinsdagen op 17 & 24 september
1, 8, 15 & 22 oktober, 5 & 12 november 2024
Lestijd: 9:00 – 12:00u (kinderen worden op leeftijd ingedeeld). Elke les duurt 45 minuten.
Kosten: € 12,50 per les
Docente: Nienke Wieringa