Filter

Body en tafelpercussie

Deze les is ontwikkeld voor basisschool de Zaaier.

We beginnen met een ritmisch spelletje dat je met de hele klas kunt oefenen. Oefen eerst met elkaar de eerste versie. Als dat lukt kunnen jullie doorgaan naar versie 3: heen en weer. Misschien lukt het al in canon?

Misschien komt het je wel bekend voor! Kun je het nog?

Ga voor het volgende onderdeel op zoek naar een voorwerp waar je muziek mee kunt maken. Kijk eerst maar even een stukje van de video, dan weet je beter wat je nodig hebt.

Welke stukjes waren moeilijk? Oefen tot dat het lukt.

Lukt het? Dan kun je nu door met de volgende opdracht. Je kunt het thuis doen met een pollepel en een soeplepel, maar met twee pennen lukt het ook:

Welke opdracht vond jij het leukst? Doe ‘m nog een keer. Heb je inspiratie? Bedenk dan een variatie op Sevens (het eerste filmpje), of een tafelritme.

Kun jij een manier vinden om jouw bedachte muziekstuk op te schrijven? Muziek schrijf je niet op met woorden, maar met noten of andere symbolen. Je kunt muziek bijvoorbeeld opschrijven met streepjes, rondjes of stippen. Een grote stip is bijvoorbeeld een harde klank en een kleine stip een zachte klank. Met lijnen kun je laten zien of een toon lang of kort klinkt.