Filter

Herfstles

Dit is een muziekles voor groep 7 en 8, ontwikkeld voor RKBS Adwaita in Deventer. Benodigdheden: Boomwhackers c, d, e, f, g, a. (rood, oranje, geel, licht- en donkergroen en paars).

De leerlingen zingen in met het lied “Tomatensala” en leren vervolgens het seizoenenlied. Hieronder vind je een versie met en zonder zang.
Tot slot leren de kinderen Vader Jacob in canon spelen op boomwhackers.

Zorg dat de kinderen actief staan tijdens het zingen (nergens tegenaan leunen, het liefste niet verscholen achter hun tafel maar in een kring).

De boomwhackervideo’s van Musication bieden een makkelijke manier om leerlingen een speelstuk aan te leren. Laat het muziekstuk eerst een keer horen. Bekijk samen met de leerlingen welke noten en notenwaarden voorkomen. In de eerste seconden van de video zie je legenda’s waarin dit uitgelegd staat.

Als de leerlingen het muziekstuk een keer hebben gehoord kun je ze de tweede keer vragen de melodie mee te neurieën met team 1, de gele wolk.
Daarna kun je ze ook in vier teams verdelen.

Het is belangrijk dat ze niet alleen op het beeld reageren door op het goede moment met hun boomwhacker te slaan, maar ook goed luisteren hoe het verloop van de muziek is.

Deel de juiste boomwhackers uit. Zorg dat iedereen weet wanneer ze aan de beurt zijn. Oefen het muziekstuk eerst door iedereen mee te laten spelen met team 1, verdeel daarna pas in groepen.

Vraag de kinderen niet te praten en elkaar niet te helpen, maar zelf goed op te letten wanneer ze moeten spelen; als je praat, ben je te laat.