Filter

Zomerles

Dit is een muziekles voor groep 7 en 8, ontwikkeld voor RKBS Adwaita in Deventer.

Benodigdheden: Boomwhackers lage A (met dop), C, D, E, G, A, B, en hoge C (kleine C).

De boomwhackervideo’s van Musication bieden een makkelijke manier om leerlingen een speelstuk aan te leren. Laat het muziekstuk eerst een keer horen. Bekijk samen met de leerlingen welke noten en notenwaarden voorkomen. In de eerste seconden van de video zie je legenda’s waarin dit uitgelegd staat.
Als de leerlingen het muziekstuk een keer hebben gehoord kun je ze de tweede keer vragen de melodie mee te neurieën. Het is belangrijk dat ze niet alleen op het beeld reageren door op het goede moment met hun boomwhacker te slaan, maar ook goed luisteren hoe het verloop van de muziek is. Als dit lukt vraag je de kinderen de derde keer steeds mee te klappen als het vogeltje op de “A” landt.
Deel daarna de juiste boomwhackers uit (de A met streep is een boomwhacker A met dop, de C met streep de lage, grote lange C. Verder corresponderen de namen en kleuren met de namen en kleuren van de boomwhackers). Zorg dat iedereen weet wanneer ze aan de beurt zijn. Oefen het muziekstuk. Vraag de kinderen niet te praten en elkaar niet te helpen, maar zelf goed op te letten wanneer ze moeten spelen; als je praat, ben je te laat.

Leer daarna het lied “Dance Monkey” met juf Zoë: