Zingen is leuk, samen zingen is leuker!

Maandelijkse workshops voor beginners en gevorderden vanaf 16 jaar

Rozemarijn de Vet

GEWEEST! Improviseren & eigen interpretatie

Tijdens het zingen ben je bezig om een verhaal te vertellen. Hoe je dit verteld en waar je de nadruk op legt heeft invloed op hoe het over kan komen op mensen. Door middel van het improviseren gaan we bezig met verhalen en teksten en leer je keuzes te maken die je helpen jouw versie van het verhaal te vertellen. Het woord improviseren kan voor veel mensen intimiderend overkomen. Vaak denken mensen dat je tijdens het improviseren maar wat doet. Gelukkig is dat niet het geval. Al jaren maken mensen gebruik van improvisatie, hoofdzakelijk in muziekstijlen als blues en jazz. Maar ook in de muziek van nu is veel ruimte voor improvisatie. Door verschillende oefeningen leer je tijdens deze workshop wat er allemaal mogelijk is, stap je uit je comfort zone en train je je muzikaliteit.

Datum: vrijdag 26 mei 2023
Tijd: 20.00-21.30
Kosten: € 15,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen € 10,-)
Locatie: Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan
Eline Ruisch

GEWEEST: Zingen met je lijf

Eline Ruisch volgde de opleiding Vocal Leadership in Rotterdam. Een uitdagende studie waar ze allerlei werkvormen leerde die het samen zingen in groepen nog leuker en uitdagender maakt. Ze werkte aan haar intonatie, ritme & groove, klank & kleuring, interpretatie & expressie en haar presentatie. Ook breidde ze haar muzikale ‘comfort-zone’ uit. Improvisatie en het vrij maken van stem, lichaam en geest speelde een grote rol in de lessen.

Veel werkvormen zijn gebaseerd op Vocal Painting:

Vocal painting is ontwikkeld door Jim Daus Hjernøe in Denemarken. Hij werd geïnspireerd door Walter Thompson uit de Verenigde Staten, die met handtekens aan orkesten, acteurs en dansers aangeeft hoe de voorstelling moet worden veranderd. Hjernøe wilde deze manier van muziek maken toespitsen op de vocale muziek, ontwikkelde tekens en noemde dat vocal painting. In de vakliteratuur worden die tekens hand signs genoemd. Er zijn al zo’n 75 hand signs.

Eline deelt dit vanavond met jou. Verheug je op veel speelse werkvormen, uit je hoofd en in je lijf.

Datum: donderdag 13 april 2023
Tijd: 19.30-21.00
Kosten: € 15,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen € 10,-)
Locatie: Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan
inge van veen

GEWEEST: Achtergrondzang op de voorgrond

Achtergrondzangers zijn onmisbaar voor veel artiesten. Met elkaar produceren ze samen één geluid. Eenstemmig, meerstemmig, ritmisch, melodisch, dynamisch en met verschillende klankkleuren. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Tijdens de workshop gaan we vooral lekker samen zingen. Daarnaast zoomen we in op het technische aspect van samenzang. In een koor valt jouw stem misschien niet direct op, in een kleinere groep is dat wel het geval. Je hebt elkaar nodig om het beste resultaat te bereiken. Je zult merken dat goed naar de anderen luisteren een van de belangrijkste succesfactoren is.

Houd je van zingen, ben je nieuwsgierig, leergierig en heb je zin in een beetje uitdaging? Doe dan gezellig mee!

Toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren zangers.

Inge van der Veen is achtergrondzangeres en vocaal arrangeur bij diverse Nederlandse zangers en evenementen.

Datum: donderdag 23 maart 2023
Tijd: 19.30-21.00
Kosten: € 15,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen € 10,-)
Locatie: Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan
zangwerkplaats

Upcoming Events

Op de hoogte gehouden worden? Stuur een mailtje dan zetten we je op de lijst voor onze nieuwsbrief.

stembevrijding

GEWEEST: Stembevrijding

Stembevrijding: Alles in deze wereld is muziek, één groot harmonisch, trillend, levend geheel. Muziek dus. Muziek zit in ons allemaal, het is aangeboren, omdat we deel zijn van deze kosmos die ten diepste muziek is. Muzikaal talent wordt vaak geassocieerd met vaardigheid, alleen weggelegd voor de uitblinkers. Maar muzikaliteit gaat om zo veel meer. Om jouw muzikaliteit aan te boren is geen virtuositeit nodig, maar wel mentale ruimte, spel en creativiteit. Iedereen is een muzikaal wonder, je hoeft het alleen maar naar buiten te brengen. Tijdens deze workshop van Herman Weelink laat je jouw authentieke klank en jouw zingende stem horen. Je uit wat je op dat moment voelt, niet door te praten maar door te zingen.

Herman Weelink is muziekdocent PABO Windesheim, koordirigent en stembevrijder.

Datum: woensdag 22 februari 2023
Tijd:
19.30 uur tot 21.00 uur
Kosten:
€ 15,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen € 10,-)
Locatie:
Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan

GEWEEST: Kerst Sing-A-Long

Ervaren en onervaren zangliefhebbers zijn uitgenodigd om mee te doen aan de Kerst Sing-a-long in de Penninckshoek op de Brink in Deventer. Op vrijdagavond 23 december organiseren we een avond in het teken van kerstmuziek.

Als je van zingen houdt en het fijn vindt om je onder te dompelen in het ultieme kerstgevoel dan ben je van harte welkom om mee te zingen. De avond is een kerstcadeau aan de bewoners van de stad, iedereen mag gratis meedoen. Eline Ruisch, Lize Reitsma en Maite Roest leiden de avond. Het repertoire bestaat uit traditionele carols en kerstpophits. Meld je vooraf even aan, dan ontvang je een week vooraf de muziek.

Datum: vrijdag 23 december
Tijd:
19.00 uur tot 20.30 uur
Kosten
: gratis
Locatie: Penninckshoek (op de Brink)

Meld je aan
Miriam Meijer

GEWEEST: Miriam Meijer: Meerstemmig zingen op woensdag 12 oktober

Lijkt het je leuk om samen met anderen meerstemmig te zingen? Doe dan mee met de workshop van Miriam Meijer Je hoeft geen ervaring te hebben, Miriam helpt je op een speelse manier.

Datum: woensdag 12 oktober
Tijd:
19.30 uur tot 21.00 uur
Kosten
: €25,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen €17,50)
Locatie: Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan

GEWEEST! Esther Linssen: Free the Voice! op dinsdag 13 september

Operawoman Esther helpt je om geestelijke en lichamelijke blokkades op te sporen zodat je vrij kunt zingen. Je krijgt oefeningen waarmee je zelf grip krijgt op je ontwikkelingsproces.

Datum: dinsdag 13 september
Tijd:
19.30 uur tot 21.00 uur
Kosten
: €25,-, (zangleerlingen bij LIMAI betalen €17,50)
Locatie: Grote Zaal van de IJsselvilla

Meld je aan