Ik wil je helpen om je grenzen te verleggen

Hoelang zing je al?
Vroeger was er bij ons thuis altijd al muziek te horen! Zingen, piano of viool? Alles kon en mocht thuis. Mijn eerste zangles was toen ik ongeveer 7 jaar was. Eerste klassiek, later ook pop muziek.

Waarom ben je zangdocent geworden?
Muziek maken en zingen is wat ik het liefste doe. En ik help graag mensen om deze passie te ontdekken en uit te breiden. Ik vind het leuk om te zien als leerlingen meer zelfvertrouwen krijgen en beter worden in wat zij leuk vinden!

Wat vind je het belangrijkst in jouw lessen?
Zingen is leuk. Maar als je ergens onzeker over bent of bepaalde dingen niet lukken. Kan dat er voor zorgen dat je er minder plezier in krijgt en de motivatie verliest. Met een basis van zangtechniek wil ik je helpen om je stem te ontdekken en grenzen te verleggen. Verschillende stijlen proberen, samen zingen, gevoelige liedjes of juist helemaal losgaan. En hoewel het soms eng is, vind ik het leuk om mensen uit hun comfort zone te halen. Vaak kan je meer dan je van te voren denkt.

Wat vond je vroeger het moeilijkst in je eigen zangles?
Het moeilijkste vond ik om dingen te durven. Bang om fouten te maken of om ‘’lelijk’’ te klinken. Gelukkig kwam ik er achter dat ik alleen maar meer vooruit ging toen ik meer durfde! Oh, en oefenen…. Dat kon ik nog wel eens ‘’vergeten’’.

Met welk instrument zou je jezelf vergelijken?
Ik zou mezelf vergelijken met een piano. Soms rustig op de achtergrond in hotellobby. Het volgende moment lekker losgaan op het podium in een hele band.

Van welke zanger zou je nooit een liedje zingen?
Voor elke stijl is wel een goed moment te vinden. Maar het minst snel zou ik toch death metal zingen.

Met wie zou je wel eens een duet willen zingen?
Een duet met Stevie Wonder is een grote droom! Al denk ik dat ik te zenuwachtig zou zijn om te zingen….

Van wie heb je jouw talent geërfd?
Mijn ouders zijn beide muziekliefhebbers. Vanaf jongs af aan was er altijd muziek te horen bij ons thuis. Van wie ik mijn talent dan heb? Ik denk van beide een beetje!

Wat zing je stiekem onder de douche?
Vroeger was My Heart Will Go On van Celine Dion mijn go to douche nummer. Inmiddels is mijn setlist uitgebreid met van alles: Top40, K3, Ballads en rock. Geen nummer is te gek voor onder de douche!

Top 3 van favoriete zangnummers:
One and Only – Adele
Lullaby of Birdland – Sarah Vaughan
Natural Woman – Aretha Franklin